arcbucomp
core

CORE | CHAOS zijn producten voor daglicht diffuserende toepassingen. Ontwikkelingen en innovaties helpen om de juiste balans van soms tegenstrijdige eisen te bekomen: het creëren van een aangename sfeer in het interieur enerzijds en anderzijds het besparen van energie door het gebouw te voorzien van licht- en warmte-energie en tegelijkertijd het gebouw te beschermen tegen oververhitting en UV-straling.
 

SOLERA, licht diffuserend aerogel

SOLERA is een nieuw isolerend glassysteem. De spouw van het glaspaneel wordt gevuld met doorschijnende aerogel. Dankzij zijn buitengewone fysische eigenschappen is SOLERA geschikt voor vele vernieuwende toepassingen waar licht-diffusie en gelijktijdige warmte-en geluidsisolatie worden geëist.
 

holdgif
louver

CORE | CHAOS, lichtdiffuserende capillairen

LOUVER, zonwerend en licht regelend isolerend glas

Door de vast bevestigde, richting bepalende en drie-dimensionele vormgeving van de aluminium hoogglans gepolijste spiegelprofielen, in de spouw van het dubbel of trippel isolerend glas, geeft deze LOUVER een individueel en project gebonden oplossing voor zowel zonwering als lichtdoorlating en lichtregeling.

Deze optisch geregelde zonwering is energiezuinig en is een onderhouds- en gebruiksvriendelijk alternatief voor buitenzonwering systemen gezien het onderhoudsvrij en weersonafhankelijk is.

LOUVER is een energievriendelijke oplossing geschikt voor scholen, handels- en industriebouw, maar ook voor musea en zeker ook voor kantoorgebouwen.


 

metal

Isolerend glas met metalen inzet

Hier kunnen allerhande metalen weefsels, vlechtwerken en strekmetalen ingewerkt worden in de spouw van het dubbel of trippel glas of gelamineerd worden tussen glas. Daardoor onderscheidt het gebouw zich door een hoge mate van individualiteit en verfijnde esthetiek.

De inkijk in het gebouw wordt beperkt maar u behoudt een goede doorkijk van binnen naar buiten. Ook zonwerende eigenschappen kunnen bekomen worden mits gebruik van specifieke weefsels.

Het gelamineerde metaal kan ook als een enkelvoudig glas paneel worden gebruikt in interieur projecten, zoals scheidingswanden, deuren, tafelbladen, …
 

wood2

Isolerend glas met houten inzet

Een natuurlijk materiaal zoals hout zorgt voor een zeer aangename sfeer binnen gebouwen. Dat geldt ook voor beglazing met een houten inzet.

WOOD-I, met een houten rooster in de spouw van het glaspaneel, laat een warm gekleurd licht in de kamer binnen vallen.

WOOD-L met houtfineer wordt tussen 2 glasplaten gelamineerd. Hout voegt de warmte en vitaliteit van het natuurlijke materiaal aan de contouren van het gebouw. Het hout wordt beschermd tegen UV-straling en andere klimatologische omstandigheden en of vandalisme.
 

print

PRINT, Kleur en beelden op glas of tegels

PRINT is een nieuw type digitale print technologie. De prachtige mengeling van buitengewone, fotorealistische nauwkeurigheid en authenticiteit van gedrukte afbeeldingen, onvergelijkbaar schitterende en stralende kleuren en onbeperkte mogelijkheden voor ontwerp, creativiteit en inspiratie is een van de belangrijkste troeven.

In combinatie met de nieuwste lakken technologie is er een breed scala van toepassingen ontwikkeld die door de architect kunnen gebruikt worden in zijn projecten. Monochrome lak, doorzichtige of ondoorzichtige vervolledigen ons productgamma.
 

projecten

Projecten

chameleon

CHAMELEON, dichroic inzet

Deze film bezorgt uw gevel een spectaculaire kleuren schakering. Dichroic film kunnen tussen quasi elk glas type worden gelamineerd en dus verwerkt worden in dubbel en tripel isolerend glas alsook gebruikt worden als enkelvoudige panelen voor binnen en buiten toepassingen.
 

glas2style

GLAS2STYLE

Door het inbrengen van diverse materialen tussen gelamineerd glas zijn uw ideeën bijna onbeperkt uitvoerbaar.
 

structuurglas

GESTRUCTUREERD & GETEXTUREERD GLAS

Dit gestructureerd glas, met de mogelijkheid van een getextureerd oppervlak, zorgt door lichtstrooiing, voor een speciaal en decoratief effect.