ALUSION

KO-CEL, aluminium panelen hebben een totaal nieuw en verrassend uitzicht dat vele mogelijkheden biedt voor de architectuur. Deze panelen, in gestabiliseerd aluminiumschuim, zijn verkrijgbaar met cellen van 3 verschillende groottes, 3 verschillende diktes en 3 verschillende structuren. Door het fabricatie proces is elke plaat uniek. Dit uitzonderlijk materiaal heeft vele eigenschappen zoals: onbrandbaar, duurzaam, zeer licht, buitengewoon stevig en makkelijk te verwerken. Verkrijgbaar in diktes van 12,7mm, 25,4mm of 43,2mmm met grote, medium of kleine cellen.
De cellen kunnen zowel een open als een gesloten structuur hebben. De panelen kunnen gebruikt worden als gevelbekleding, wandbekleding, verlaagde plafonds, scheidingswanden en dergelijke.

Panelen met grote cellen en 2 open zijden.

Panelen met een lage densiteit, grote cellen en 2 open zijden. De zilveren huid is, aan beide zijden van de panelen, verwijderd zodanig dat er een open, doorzichtig en uiterst licht paneel ontstaat dat het licht filtert.

kleingesloten

Panelen met kleine cellen en 2 gesloten zijden.

Deze panelen, met een middelhoge densiteit en medium cellen, hebben aan beide zijden een glad oppervlak, bestaande uit gesloten cellen met een glanzende en glinsterende ‘zilveren huid’ en een uniek golvend oppervlak.

mediumgesloten

Panelen met medium cellen en 2 gesloten zijden.

Deze panelen, met een middelhoge densiteit en medium cellen, hebben aan beide zijden een glad oppervlak, bestaande uit gesloten cellen met een glanzende en glinsterende ‘zilveren huid’ en een uniek golvend oppervlak.

mediumopen1zijdig

Panelen met medium cellen en 1 open en 1 gesloten zijde.

Deze panelen, met middelhoge densiteit en medium cellen, hebben aan een zijde een glad oppervlak, bestaande uit “ grote bevroren fijne bubbels” en aan de andere zijde een gezandstraalde oppervlakte met zichtbare open cellen die zorgen voor een zeer goede geluidsabsorptie.

Deze dichte structuur met zichtbare open cellen lijkt het best op een maanlandschap of op een verstijfd poreus lava gesteente.

grootgesloten

Panelen met grote cellen en 2 gesloten zijden.

Panelen met grote cellen en 2 gesloten zijden met een gladde glinsterende zilveren huid bestaande uit “ grote bevroren fijne bubbels” waardoor deze panelen uiterst geschikt zijn voor interieur toepassingen.

Gezien de fijne huid van de bubbels worden deze panelen best buiten het bereik van het grote publiek gehouden.

grootopen1zijdig

Panelen met grote cellen en 1 open en 1 gesloten zijde.

Panelen met grote cellen en 1 gesloten zijde met een gladde glinsterende zilveren huid bestaande uit “ grote bevroren fijne bubbels” en aan de andere zijde een gezandstraalde oppervlakte met een open structuur en grote en diepe openingen die zorgen voor een zeer goede geluidsabsorptie en lijken op een “ aluminium spons “.
 

grootopen2zijdig

Toepassingen

projecten
wandbekleding
CafeBaluarte

gevel bekleding

wandbekleding

verlaagde plafonds

gevel
wandbekleding2

Projecten

andereproducten